Kustvägen Stockholm-Sagres. 600 mil på cykel…

Publicerad 17 april 2015 av Lars Bülow under Blogg

Lars B

Den 12 april, när mina branschkollegor byggde montrar på möbelmässan i Milano, startade jag en resa på cykel från Värmdö i Stockholms skärgård till ”världens ände” – fyren Cabo de Sao Vicente på Portugals sydvästra spets. Efter 40 år som formgivare, designentreprenör och företagsledare, varav de senaste tre åren på Lammhults, vill jag ge mig själv ett break inför kommande utmaningar i arbetslivet. Att nollställa räkneverket och tänka ostörda tankar ska ge nya perspektiv och ny energi. 600 mil ensam på cykel är ett tufft projekt, fysiskt såväl som psykiskt. Jag har respekt för detta men tar mig an uppgiften med stor beslutsamhet. Planen är tio mil om dagen, sex dagar i veckan. Jag räknar med att se fyrens ljus senast midsommardagen 20 juni. Där väntar familjen för två veckors semester i Monte Godo. Vad som händer därefter är idag ett oskrivet vitt papper…

Cabo_do_Sao_Vicente

Inspirationen till mitt projekt kommer från äventyraren Renata Chlumska, som bland många strapatser paddlat kajak runt USA´s kust, ensam. Renata höll en oförglömlig föreläsning för alla medarbetare på Lammhults för ett drygt år sedan. Det hon berättade berörde och inspirerade mig starkt. Jag bestämde mig där och då. När jag lämnar VD-uppdraget ska jag utmana mig själv med ett ”Renata-projekt”, med mina egna förutsättningar. Nu är det dags! Det blev Europa, det blev kust, det blev cykel…

Det är ett privilegium att kunna göra denna hälsoresa. För att bidra också till andras hälsa skänker jag 50 kronor per avverkad mil till organisationen Läkare Utan Gränser och deras viktiga arbete med att bekämpa ohälsa och fattigdom i Världen.

Jag vill uppmana dig som följer min blogg att bidra till min insamling via länken nedan.

https://www.betternow.org/se/cykel-stockholm-sagres-for-lakare-utan-granser

Min resa har nu pågått i en vecka, med övernattning i Nyköping, Söderköping, Västervik, Oskarshamn, Kalmar, Karlskrona och just nu i Kristianstad. Jag har kämpat i stark blåst, dagsregn, hagelskurar, kyla och sol. Genom jordbruksbygd, öppna vidder, skogar och karga kustlandskap. Jag har ont lite varstans, som sig bör, men är vid gott mod och ser fram emot att ta mig an Österlen i morgon. Nästa blogginlägg kommer söndagen den 26 april, förhoppningsvis från Danmark eller rent av Tyskland…

V16 i siffror. 697 km, 64 cykeltim (inklusive pausar). 3.485:- till Läkare Utan Gränser

Lars Bülow
Arkitekt MSA, Designer MSD

lakare_utan_granser