Det vita papprets möjligheter

Publicerad 23 mars 2015 av Lars Bülow under Blogg

”Att se det vita papprets möjligheter” är ett favorituttryck hos en god kollega. Att inte låsa fast sig i positioner utan hålla tankebanorna öppna för stimulans och i tanken våga testa det hittills oprövade.

När jag inom kort lämnar min tjänst som CEO för Lammhults Möbel AB, liksom mina övriga uppdrag inom Lammhults Design Group är tanken på det vita pappret starkt närvarande. Under en time out på tre månader ska jag nollställa det inre räkneverket, rensa huvudet och möjligen försöka avgifta mig från min arbetsnarkomani. Det sker inom ramen för en tuff fysisk och psykisk utmaning, som jag ska återkomma till i min nästa blogspot.

Vid 62 års ålder kan jag se tillbaka på drygt 40 års arbete inom design- och inredningsbranschen. Den passion för design och företagande som jag delar med min hustru och kollega Kersti Sandin Bülow finns dokumenterad i trilogin S+B Inredningsarkitekter, Möbelformgivare och Designentreprenörer (Bokförlaget Arena). Böckerna ger inblickar i olika faser av kreativt arbete, likväl som i en bransch och ett samhälle i stark utveckling.

För mig är det personliga ledarskapet ett fascinerande verktyg. Det har varit ett privilegium att under ett par decennier få bygga, leda och utveckla några av Skandinaviens främsta designvarumärken; Materia, Skandiform, NC och senast Lammhults. Jag sänder en tanke till alla fantastiska medarbetare jag mött i dessa organisationer. Att få se människor utvecklas och växa med sitt ansvar har varit en stark drivkraft under hela mitt liv som företagsledare. Det är fascinerande vad en väl sammansatt och entusiastisk ledningsgrupp kan åstadkomma i ett företag när rätta förutsättningar ges.

Jag ser inte detta arbete som avlutat, min passion ska inte övergå i pension… Det avslut jag gör, den paus jag tar kommer förhoppningsvis leda fram till klarhet kring hur resterande år inom arbetslivet ska gestaltas för att ge största möjliga stimulans och göra största möjliga skillnad. Hur det vita pappret ska fyllas blir en utmaning jag tar mig an med stor entusiasm och lika stor ödmjukhet.

Om du vill ta del av den processen är du välkommen att följa min blog.

Lars Bülow
Arkitekt MSA, Designer MSD