SANDIN.BÜLOW MÖBELDESIGNMUSEUM

I februari 2018 öppnade arkitekterna Kersti Sandin och Lars Bülow sin privatsamling designmöbler för visningar, seminarier, diskussionskvällar
och workshops. Samlingen består av drygt 700 objekt, skapade av 250 fram-
stående nordiska och internationella formgivare. Ett personligt urval möbler
från slutet av 1800-talet fram till idag.

”VÅR VISION ÄR ATT SKAPA EN KREATIV MÖTESPLATS FÖR MÖBELSTUDIER”

www.mobeldesignmuseum.se

Bokomslag för Designentreprenörer

I Sandin Bülow: Designentreprenörer tar möbel- och inredningsarkitekterna Lars Bülow och Kersti Sandin Bülow steget och startar det snabbväxande möbelföretaget Materia mitt under brinnande finanskris. Utifrån visionen ”Ideas materialized” och med design som grund skapar de en värderingsstyrd verksamhet som två decennier senare fortfarande är ett osedvanligt starkt varumärke. Boken bygger på ett omfattande arkiv innehållande skisser, ritningar, foton, pressklipp och affärsdokumentation. Detta är den sista delen i en svit av tre som sammanfattar Sandin Bülows betydande insatser inom svensk design- och möbelindustri.

Sven-Olof Bodenfors

är utbildad industridesigner och grundare av Sveriges största och mest prisbelönta reklamkoncern Forsman & Bodenfors. Han är i dag verksam som konsult inom varumärkesdriven affärsutveckling och som styrelseproffs.

Brita-Lena Ekström

är journalist, med inriktning på ekonomi och näringsliv. 2008–2013 var hon producent och programledare för programmet Ekonomiekot lördag i P1. Hon har tidigare skrivit boken På spaning efter Lamino om sin far Yngve Ekström, skaparen av den berömda stolen och grundare av möbelföretaget Swedese.

Lisbeth Svengren Holm

PhD, professor i fashion management vid Textilhögskolan, Högskolan i Borås, sedan 2010. Lisbeth Svengren Holms avhandling från 1995 – Industriell design som strategisk resurs – var den första i Sverige inom design management. I sin forskning har hon speciellt intresserat sig för mötet mellan design, teknik och ledarskap, vilket bland annat resulterade i boken Möten kring design, skriven tillsammans med Ulla Johansson. Lisbeth Svengren Holms nuvarande forskning är inriktad mot hållbarhet, kommunikation och innovation. Hon är redaktör för forskningsdelen i Swedish Design Research Journal som utges av Stiftelsen Svensk Industridesign.

Ingrid Sommar

är journalist och författare som framför allt skriver om form och arkitektur. Hon medarbetar regelbundet i bland annat tidskriften Arkitektur och har sedan 1990-talet skrivit ett tiotal böcker som Stockholm Modern; Scandinavian Style; Funkis, stilen som byggde Sverige och Köp dig fri! Om design, överlevnad och konsumtion tillsammans med Susanne Helgeson. Hon har också deltagit i produktionen av många utställningar för främst Form/Design Center i Malmö, senast nordiska vandringsutställningen Shop Show, byggd på Köp dig fri!.

S+B Designentreprenörer

ISBN: 978-91-7843-439-8
Bokförlaget Arena 2014
www.arenabok.se

Ur innehållet

Varumärke är inte materia
”Idag har vi gjort något vi alltid velat göra”
Design management i teori och praktik
Med design management som verktyg
Love story